Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Filmy

Kuchnia stołówka szkolna

Kuchnia stołówka szkolna

Zgodnie z zaleceniami dotyczącymi zdrowego żywienia dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych oraz wychodzących naprzeciw oczekiwaniom Rodziców posiłki oferowane przez szkolną kuchnię, przygotowywane są w oparciu o nowe wytyczne określone w projekcie ustawy Ministerstwa Zdrowia i Opieki Społecznej.

Dania główne to potrawy przygotowywane wyłącznie ze świeżych produktów (mięso, warzywa, owoce). Większość potraw przygotowana jest "na parze", w piecach konwekcyjno-parowych, duszonych i gotowanych, bez cukru i tłuszczów rafinowanych, niedozwolonych w zbiorowym żywieniu dzieci i młodzieży. Zupy przygotowywane są ze świeżych warzyw, suszonych i świeżych ziół i zieleniny, bez domieszek środków ulepszających smak (kucharek, maggi). Ręcznie wykonywane są również potrawy mączne (pierogi, naleśniki, kluseczki, gołąbki, desery, itp).

Napoje podawane do obiadu: woda lub kompoty owocowe (bez cukru lub słodzone miodem). Całość posiłku obiadowego jest ściśle dobierana pod względem zawartości wszystkich składników odżywczych i w odpowiedniej liczbie kalorycznej przeznaczonej dla poszczególnych grup wiekowych.

 

Pracownicy stołówki szkolej:

Kucharka - Aneta Nadolna
Pomoc kuchenna - Jolanta Gołębiewska
Intendent - Wioletta Kowalewska tel. 690 931 462

Data dodania: 2022-10-29 14:01:27
Data edycji: 2022-12-01 20:07:09
Ilość wyświetleń: 2140

Każdy człowiek ma w sobie wielkie możliwości.
Nasza szkoła pomaga je odkryć i rozwinąć.

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejTłumacz języka migowego
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej
Tłumacz języka migowego